קטגוריה: בלוג
בלוג
מה מפריע לנו בלחם?
מה בעצם מפריע לנו בלחם? הקמח הלבן? השמרים? מה עם קמח מלא? מדברים על זה כאילו זה מובן מאליו, אבל לפעמים חסר הבסיס. במאמר זה ננסה להרחיב את המבט להבנת סוגיה זו. מה משמעות תהליך ההתפחה? מה ההבדל בין לחם תעשייתי ללחם בייתי? מהו עמילופקטין? ועוד
להתכונן נכון לצום
הפסקת אכילה של 25 שעות, היא אולי אתגר מכובד להרגלים ולסגנון המחשבה שלנו, אבל זו משימה קלה לגוף… איך מתכוננים? מה כדאי לאכול? וכמה לשתות? ומה הכי כדאי לאכול בסעודה המפסקת? הכל בפוסט שלפניכם
אתגר דיאטת ענבים – מגדלים ומשווקים ענבים אורגניים
רוצים להצטרף לאתגר ענבים ארצי?? דיאטה משוגעת של חמישה ימים, מראשון עד חמישי 6-10 בספטמבר. מעולה לירידה במשקל, לניקוי רעלים מהיר. בא לך גם?? פרטים בפנים…
איך החיסון עובד? וממה נובעות תופעות הלוואי שלו?
הסבר קל ופשוט לגבי חיסון הקורונה: ממה הוא מורכב? כיצד הגוף מגיב אליו? ולמה תופעות הלוואי שלו נובעות מהתגובה הדלקתית הנוצרת בגוף?
פרשת בשלח
לפני שזזים צריכים תנועה עצמית, לפני הנס של קריעת ים, הקב”ה מבקש תנועה עצמית של העם . כדי שתיפתח המציאות שנראית סגורה חייבת להיות תנועה עצמית מבפנים
אוכל חי (raw) לעומת אוכל מבושל
לעיתים הגוף מבקש לאכול אוכל חם ומבושל, האם כדאי ,אם בכלל אז מתי, ומה הם החסרונות והיתרונות של מזון מבושל? האם ישנם מקרים מיוחדים בהם כדאי מלכתחילה לאכול מזון כזה?
פרשת וישב
הדומיננטיות של יוסף תופסת מקום הממעיט את מקומם של האחים והם אינם מוכנים לכך. ומתפתח מנגנון הגנה של האחים אל מול האמת מתוך הרצון שגם הם יהיו חלק מהעם המתגבש, שיבואו לידי ביטוי מבלי להמעיט מעצמם אל מול יוסף. לפעמים צריך להתרחק מהאמת הגדולה , לא בשביל לברוח ממנה אלה בשביל להיות מסוגלים לפתח את העצמיות ולצמוח מתוך האמת
כמה ומתי מומלץ לישון?
אופי השינה משמעותי לבריאות. איך מתכוננים לשינה? מה הם מחזורי השינה? כמה ומתי מומלץ לישון? מלבד החלק הפיזי, מה אנו יכולים ללמוד מהצורך לישון? האם שינה היא בזבוז זמן? והאם התקדמות מתרחשת רק בזמן עשייה?
מה היא צפיפות תזונתית?
מה זו צפיפות תזונתית? מה הקשר לקלוריה? מהי פחמימה ריקה ומה כדאי לאכול כדי לקבל את כל חומרי המזון?
איך נמנעים מנשנוש לילי מתמשך?
ארוחת ערב בפתח… אנו מגיעים אליה לאחר יום עבודה מפרך ובגלל עומס העבודה לא אוכלים בצורה מסודרת ולא אוכלים מספיק! עכשיו, כשמגיעים הביתה בערב, זה הזמן לפיצוי – גם קלורי וגם רגשי… מה שיוצר תגובה של חיפוש מזון. הופכים להיות ציידים לקטים, אבל במטבח… מה עושים?
שְבועות קדוּמות
איננו יכולים בכל יום לקבל מחדש החלטות לגבי כל הדברים אותם אנחנו עוברים בחיינו. מסיבה זו אנו לומדים מניסיון. כלומר, אנו ‘מקבלים על עצמנו’ מעין כללי אצבע, שלאורם אנו הולכים. הם מסייעים לנו להתנהל בחיי היום יום, בכדי שיהיה לנו מצע שעל גביו אנו יכולים לקבל החלטות. הבעיה היא, שהחלטות אלו הינן חיוניות מחד והרבה פעמים מטעות מאידך. אז מה עושים?
ניסיון לתירוץ קושיית פת שחרית
כיצד ההנחיה בבריאות טבעית, שכדאי להתחיל את הבוקר עם פירות, מתיישבת עם ההדרכה של חז”ל לאכול “פת שחרית”? ניסיון לתירוץ קושיית פת שחרית על פי הרמב”ם ומקורות נוספים
התפרטות מהכלל אל האחד
ההתפתחות היא מפירוד, צמצום, הפרטה לאחידים. לכל פרט בבריאה יש את האחידות שלו – המיוחדות שלו שקשורה אל האחדות הכלל – המקור הראשיתי. הצורך בתנועה מהאחדות אל האחידות מחויב על מנת לאפשר מפגשים בבריאה.
לאן אנחנו ממהרים? ולמה כדאי ללעוס בנחת?
אחת הסיבות לחולי, יכולה להיות לעיסה מהירה. לכן, כדאי להפנות את תשומת הלב, לאופן הלעיסה, בכדי למנוע מחלות ולהיות בריאים יותר. יתרונות הלעיסה הם רבים. מהם?
ערב שבת שובה
הטוב כבר נמצא בנו, רק צריך להקשיב . התשובה היא ההקשבה , זיהוי וגילוי השייכות אל הטוב ממש כמו עקרון הבריאות הטבעית- הבריאות נמצאת כבר בנו ועלינו לתת לה את התנאים הדרושים על מנת שתוכל לצאת אל הפועל , על אותה הדרך עם התשובה.
לאהוב גם כשרחוקים
אנו רוצים שהילדים שלנו יהיו עצמאים, עם תחושת מסוגלות וביטחון, והדרך לשם היא דרך הקונפליקטים בזמן גיל הבגרות . דווקא בתקופה זו, זו ההזדמנות לאפשר את המרחב מבלי לחשוש לאבד את האמון בקשר ההורי- ילדי.
פרשת ויקרא
המפגש של ריבונו של עולם עם משה רבנו מאפשר להגדיר את המושג מפגש. יש הבדל מהותי בין ידיעה שכלית לבין לדעת את – מפגש עם הדבר. להכיר מישהו לאוו דווקא אומר שאכן מכירים , כשנפגשים איתו- יודעים אותו.
יש לכם שאלה בנושאים הנלמדים בטיפ היומי? נשמח לענות
יש לכם שאלה בתחום הבריאות ואורח חיים בריא ?כאן המקום לשאול. כך תוסיפו ידע לשאר ההולכים בדרך הבריאות הטבעית ותאפשרו לאנשים נוספים לקבל מידע וגישה לחיים בריאים