איך בונים ארוחת צהריים משביעה, שנותנת מלא אנרגיה?

מה אוכלים לארוחת צהרים משביעה ומלאת אנרגיה שלא תגרום לנו לחפש רגע לנמנם?…

האיתותים מתחילים…

התחלנו בפירות או בשייק
ועכשיו אנו מתחילים להרגיש רעב ‘אמיתי’…

אנחנו רוצים כבר לאכול משהו יותר מרוכז ומשביע…?️

מצד שני?

אנחנו בצהריים,
אמצע היום,
בשיא הפעילות…

ארוחה כבדה תזרוק אותנו עכשיו לספה למינימום שעתיים…?

אנחנו רוצים להישאר עירניים ולא בעזרה כפויה, של קפה חזק בסיום הארוחה…

מה עושים?

בטיפים האחרונים, נתתי ‘כלל אצבע’ לתזונה היומית:

“מהקל אל הכבד”.

העיקרון הזה נכון גם לארוחה עצמה.
נבנה אותה ‘מהקל אל הכבד’:

נתחיל בירקות חיים, או סלט ירקות.

מדוע?

כי הם מלאי ערכים תזונתיים – ויטמינים ומינרלים ומלאים נוזלים, שהגוף זקוק להם לעיכול תקין של הארוחה.

בנוסף, הם מלאי סיבים, שדורשים לעיסה הגונה ומאטים את קצב האכילה; וגם נותנים נפח וממלאים את הקיבה. כך נגיע להמשך הארוחה, כשאנו יותר בתחושה של מלאוּת – ובאופן טבעי ובלי מאמץ, פחות נסתער על האוכל.

נקודה נוספת וחשובה, היא:

העובדה, שאוכל טבעי פחות מגרה ממזון מבושל, מתובל ומרוכז.

זו הסיבה, שרוב האנשים יתקשו לאכול סלט, אחרי ערימה של קציצות טובות. ברגע שכזה, אוכלים סלט ‘כי זה בריא’, או ‘כי זה חשוב’. ברגע שאכילה הופכת להיות משימה “מוסרית” ולא מהַנה – אנחנו בדרך כלל בפִתחהּ של בעייה…

בתחילת הארוחה, אנו באמת רעבים – והסלט, אף על פי שהוא טבעי – טעים לנו ומהנה לנו את החושים…

אחחח… כמה טוב לפתוח בסלט טוב…?

איך מרכיבים את הסלט העוצמתי הזה…?

סלט חייב להיות גדול!! חשוב מאוד, שיהיה בו שפע של עלים ירוקים, כגון: חסה, פטרוזיליה, כרוב לבן / אדום, סלרי – ומגוון ירקות כמו גמבה (אפשר בכמה צבעים), גזר, עגבניה, מלפפון, קולורבי – וכל מה שעולה על הדעת.

את הסלט אפשר לתבל בלימון, מעט מלח הימלאיה ושמן זית; או, בשתי כפות טחינה מלאה, מדוללת במים ומתובלת כפי שאוהבים.

לא להתקמצן ולאכול סלט קטן של בצל, עגבניה ומלפפון בלבד!!

פַרגנו לגוף – והוא יפרגן בחזרה…

כמובן, שאי אפשר, כל יום, לאכול את כל סוגי הירקות. מאידך, כדאי להרבות בירקות, כפי מידת האפשר, בלי לכפות יותר מידי את הנפש בכוח.

אחרי הסלט, העדיפות היא לאכול מנת ירקות מבושלים. אפשר מכל הסוגים והמינים. מי שזה לא רלוונטי עבורו, יכול להתקדם לשלב הבא..

בשלב הבא נאכל מנה עמילנית:

עמילן מאיכות טובה, יכול להיות קינואה, אורז בוסמטי מלא, כוסמת (עדיף ירוקה מונבטת) ואפילו שיבולת שועל, גריסי פנינה, או דוחן למי שאוהב. אופציה נוספת היא בטטה או תירס.

גם כאן, העיקרון המנחה לאכול “מהקל אל הכבד” עוזר לנו:

כאשר אנו מגיעים אל שלב העמילן, לאחר שלב סלט גדול – ובמיוחד אם גם אכלנו כבר משהו מבושל, כמו הירקות המבושלים – באופן טבעי, הצורך שלנו, בכמות גדולה של עמילן יורד…

ככה אנו אוכלים פחות פחמימות בלי שום מאבק וייסורים.

במקרה הזה, סדר הארוחה הוא החשוב ולא רק מה אוכלים…

סידור זה, הוא גם שמסייע לנו, בסופו של דבר, לאכול פחות מזון מרוכז ולצאת יותר קלים וממוקדים להמשך היום.

ובטיפ הבא?

נדבר על ההמלצה לארוחת הערב…

נפגש…

רק טוב,

ציון גואטה – מאפשרים

יש לכם שאלה? נשמח לענות

יש לכם שאלה בתחום הבריאות ואורח חיים בריא ?אתם מוזמנים לשלוח לנו דרך הטופס הבא ונשמח לחזור אליכם עם תשובות

השאר תגובה

פוסטים אחרונים