האם כדאי לשנות את תזונתה של אישה לפני או במהלך הריון?
תזונה נכונה, לאישה, לפני, או במהלך הריון, היא כזו שמכילה מזונות מלאים בסידן, ברזל וחלבון, על פי כללי הבריאות הטבעית.
כדאי להקפיד על תזונה בסיסית, כי הרבה סידן עובר אל התינוק ואם הסידן ‘מתבזבז’ בגלל חומציות – נשים מסיימות הריון, עם בעיות שיניים ואפילו חולשת עצמות ופגיעה בשלד.
בגדול, צריך להקפיד על תזונה טובה ומספקת, יותר מאשר בדרך כלל:
מה שאפשר יותר אוכל חי, שומשום ושקדים כמקור לסידן, ירוקים, משמשים וצימוקים אורגניים כמקור לברזל (גם בזרעי צ’יה ובאפונה יש).
מניסיונו של יצחק בן אורי, שלושת השגיאות העיקריות בתזונה, של נשים בהריון הן:
עודף חלבונים מהחי.
אכילת חלב ומוצריו.
צריכת מלח.
אני נוטה להצטרף אליו, אבל מוסיף, שכדאי לשים לב, לאכול כמות מספקת של חלבון, כי לפעמים יש נטייה ללכת לכיוון הפחמימות בתקופה הזו.
חלבונים לא חייבים להיות מהחי וקטניות הן מקור טוב. מלבד זאת, אין איסור לאכול חלבון מהחי, אלא הפרזת הכמות היא הבעיה העיקרית.
האם מומלץ לשתות מיץ עשב חיטה בהנקה בגלל תכונתו החזקה לניקוי רעלים?
בדרך כלל לא מומלץ לצרוך מיץ עשב חיטה בהנקה כי הוא עלול לייבש חלב.
מה מומלץ לנשים מניקות הרוצות לשמור על כמות חלב מספקת לתינוק/ת?
הכי חשוב: לישון!!! קשה מאוד לגוף מותש להיות עסוק ביצירת חלב וכל המערכת הגופנית מתפקדת פחות טוב.
מניסיוני, כדאי להתרגל לעובדה, שאם האמא בריאה ושמחה – גם הילד/ה “מבסוט חלאס”. לכן, הצרכים של האם חשובים, כמו צרכי התינוק ואפילו לפעמים קודמים, עד כמה שניתן כמובן.
שנית: לשתות. מים, כל הזמן.
אם נשלב את זה עם עצה תזונתית אני ממליץ, ממש, לכל אישה מניקה, בכל הנקה:
לשבת עם בקבוק מים קטן, סביבות חצי ליטר, עם צלוחית שבה יש חופן משמשים אורגניים (בלבד!), חופן צימוקים אורגניים (בלבד!) וחופן או שניים של שקדים / אגוזי מקדמיה / פיסטוק לא קלויים.
אפשר מידי פעם לגוון בסוגי אגוזים אחרים לפי הטעם.
המים מחזירים נוזלים לגוף האישה, הצימוקים והמשמשים מספקים סוכר והמון ברזל (ועוד דברים) – והאגוזים שומן בריא וטוב, שזה כבר די הרבה ממה שהאם מחסירה בייצור החלב.
בצורה כזו, האם אוכלת בנחת. לרוב, זמן הנקה הוא זמן כייפי ושקט.
למצוא פינה להתייחד עם התינוק/ת, לשתות, ללעוס ולהרגיש על הלב את הפלא העצום הזה ורק להתמלא אהבה…
מי שזקוקה לעוד עזרה חיצונית, תקפיד לשאוב, כאשר ההנקה לא הייתה מלאה.
אפשר גם להיעזר בתוספים מוצלחים כמו:
חילבה (האופציה העדיפה היא, פשוט לקנות זרעים, להשרות ולהנביט – ואפשר לקנות מוכן בקפסולות).
אבקת מורינגה.
פולן דבורים.
אפשר להכין ולצרוך “קרעפט” כמוזכר בתשובה הבאה
איך אפשר להגביר חלב אם?
ראשית, לישון, לשתות, לאכול טוב באופן כללי וגם בכל הנקה להוסיף פירות יבשים ואגוזים, כמוזכר באריכות בתשובה הקודמת.
שנית, יש מוצר שבעבר היה קרוי קרעפט והיה מיועד לנשים מיניקות.
אפשר גם להכין לבד בבית, אם יש בלנדר טוב או מטחנת קפה, זה ממש פשוט וקל.
להכניס למטחנת קפה או בלנדר חזק באופן שווה מהמוצרים הבאים – כל הרכיבים לא קלויים ולא מלח, כמובן:
זרעי פשתן, שקדים, שומשום מלא, זרעי חמניות וזרעי דלעת.
אפשר גם להוסיף זרעי צ’יה.
נשים החסרות ברזל, יכולות להוסיף עלי סרפד יבשים, זה ממש לא מקלקל את הטעם ואין מה לדאוג.
לטחון הכל יחד במטחנת קפה או בבלנדר חזק ומיד להקפיא.
אפשר לקחת שתי כפות בכל יום לשים על הסלט או בכל אופן אחר, שמסתדר בטעם ומבחינה פרקטית.
בנוסף, אבקת מורינגה וחילבה מגבירם ייצור חלב.
חילבה אפשר גם להנביט זרעים ולאכול באופן קבוע בסלט, למי שהריח לא מפריע.
פולן דבורים גם מסייע לנשים רבים ומספק מיקרו חומרים מזינים.
האם כדאי לעשות בדיקת ‘העמסת סוכר’ בהריון?
כדאי לעשות בדיקת העמסת סוכר.
פסיכולוגית, כשיש אבחנה ברורה, כוח ההנעה לפעולה גדֵל – וההתמסרות לשינוי בתפריט תהיה גדולה יותר.
זוהי אינדיקציה חשובה לקראת לידה, כדי שהתינוק יוולד במשקל תקין ובבריאות איתנה.
יש לכם שאלה בנושא בריאות טבעית ואורח חיים בריא? נשמח לענות