חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פחמימות – סוכרים ועמילנים

האם פרוקטוז הוא חד סוכר ולכן יכול להיכנס לדם ללא פירוק?

הפרוקטוז הוא אכן חד סוכר.
מפאת עובדה זו, הוא איננו צריך לעבור פירוק (במערכת העיכול), אבל צריך לעבור המרה (בכבד –  לגלוקוז),
כי זו צורת הסוכר, שהגוף יודע להפיק ממנה אנרגיה.
לעובדה זו מספר השלכות, כמו לדוגמה, בתחום מהירות עליית רמת הסוכר בדם לאחר אכילת פירות, או היווצרות כבד שומני.

מה זה בעצם סירופ מייפל והאם מותר בכמות מועטת?

 כמו כל מוצר מתועש, גם סירופ המייפל מכיל כמויות גדולות של סוכר (כ60%), מכיוון שהוא בעצם עובד אידוי בחום (מ40 ליטר הנשאבים מעץ האדר נשאר ליטר אחד של מייפל).
לכן, על אף היותו ‘טבעי’, הייתי ממליץ להשתמש בו בכמויות קטנות, אם בכלל.


למה סוכר לבן אינו בריא? הרי הוא מופק מחומר אורגני בסופו של דבר 
והגוף יודע לפרק אותו ולהפיק אנרגיה. העובדה שהוא חסר ויטמינים ומינרליים כ”כ קריטית?

וודאי. בואו נתאר שאנו קיימים – רק בלי איברים פנימיים. האם זה כל כך קריטי??
באופן שגרתי, אנו משתדלים להסתכל על האיכות הכוללת של הדבר.
אי אפשר לקחת מקנה הסוכר את כל מה שטוב בו ולצפות לקבל מזון איכותי.
הרי את כל הטוב מוכְרים, כמוצר בשם “מולסה” ובסוכר הלבן אנו מקבלים סוכר בלבד, המעלה את הסוכר בדם בצורה מהירה, יש לו תגובה חומצית בגוף ובתהליך חילוף החומרים שלו, הוא שודד ויטמינים מהגוף כדי שהתאים יוכלו להשתמש בו.
לי זה נראה מחיר מספיק מוגזם.
מה שנכון הוא, שהגוף מכיר את המולקולות הללו היטב ולכן אם אין מה לאכול כבר כמה ימים :), או שאנו זקוקים לו מסיבה ייחודית, סוכר לבן ייתן אנרגיה בצורה מצוינת, מפני שהגוף שלנו יודע להשתמש בו. נכון שיהיה לזה מחיר אבל המחיר של מוות מרעב גבוה יותר 🙂

עיכול העמילן הוא בפה ובמעי, אך מה קורה כשהוא מגיע אל הקיבה?

לאחר הלעיסה בפה, העמילן יורד דרך הוושט אל הקיבה. העמילן ישהה בקיבה ומשם לאט לאט, הקיבה “תפריש” אל התריסריון, כמות מדודה של אוכל, על פי יכולת הקיבול של התריסריון.
כאשר תהיה אפשרות ל”שחרר” כמות נוספת אל התריסריון, הקיבה תפתח את הספינקטר התחתון וכמות נוספת תשתחרר.

הקיבה עצמה, מלאה בחומצה חזקה – חומצה הידרוכלורידית ולכן, בזמן שהיית העמילן בקיבה, הוא סופג חומצה זו. בעת המעבר אל התריסריון, בלוטת הלבלב תפריש ביקרבונט, שהוא חומר בעל תגובה בסיסית חזקה. תפקיד הביקרבונט, לנטרל את החומציות המצויה במזון, בכדי שהעמילאז יוכל להמשיך ולפרק את האוכל.

 

יש לכם שאלה בנושא בריאות טבעית ואורח חיים בריא? נשמח לענות

יש לי שאלה

יש לכם שאלה? נשמח לענות

יש לכם שאלה בתחום הבריאות ואורח חיים בריא ?אתם מוזמנים לשלוח לנו דרך הטופס הבא ונשמח לחזור אליכם עם תשובות

השאר תגובה

פוסטים אחרונים