מה אוכלים בארוחת ערב – שתסיים לנו את היום בצורה הטובה ביותר?
אם שמת לב, בארוחת הצהריים אכלנו עמילנים (המכונים פחמימות) בלבד…
מדוע?
מפני שעמילנים הם שרשראות ארוכות של סוכר. סוכר מספק אנרגיה – וזה בדיוק מה שאנו זקוקים לו במהלך היום.
לכן, בחרנו בעמילנים בריאים, המתפרקים באיטיות, לאורך זמן ומספקים לנו רמות סוכר מאוזנות ותחושת שובע לזמן ארוך יותר.
בצורה כזו, גם נמנעת העייפות המצויה אחרי ארוחת הצהריים.
ומה עם חלבונים?
ארוחת הערב היא הזמן!!
מבחינת מבנה הארוחה, גם את הארוחה הזו נבנה “מהקל אל הכבד”.
כלומר, נתחיל מהמזון הפחות מרוכז בקלוריות ועשיר יותר בויטמינים, מינרלים ועוד ונמשיך אל המזון המרוכז יותר – העשיר יותר בקלוריות – ובמקרה הזה, גם בכמות חלבונים גבוהה.
גם כאן, לפתוח את הארוחה בסלט ירקות נוסף – יהיה נהדר.
זה כבר יותר מידי בריאות בשבילך ליום אחד?… ?
אפשר להתחיל ממנה מבושלת של ירקות.
זה יכול להיות כל ירק, למעט תפוח אדמה, בטטה או תירס. ירקות אלו, מכילים כמות סוכר גבוהה יותר וכפי שאמרנו, אנו מעדיפים בחלק הזה של הארוחה, לאכול מזון קל יותר ופחות קלורי.
ומה מתאים לחלק השני של הארוחה?
המזון המתאים ביותר, העשיר ביותר בחלבון ובנוסף בעל כמות הנוטריאנטים גדולה מאוד, הן הקטניות!!
מכיוון שנוהגים היום להצמיד את הכינוי “מזון על” להרבה סוגי מזונות, ברצוני להעניק כנוי זה, לאותו מזון שנראה לא מפתה, זול ועלוב…
הקטניות הן סוג של מזון כולל הכל:
מלא סיבים, מינרלים, ויטמינים נוגדי חמצון רבים ומגוונים. כדאי לשלב אותם בכל ארוחת ערב.
ומי שחייב בכל יום, את מנת העוף/הבשר או הדג שלו? איך לשלב חלבון מן החי בארוחת הערב?
אני לא ממליץ לאכול כל יום מזון מן החי, אבל בכל מקרה אם אוכלים, כדאי לשלב את זה כאן, בארוחת הערב.
במקרה כזה, אמליץ להתאמץ יותר, שהמנה הראשונה של ארוחת הערב, כן תהיה סלט חי ולא רק ירק מבושל. זה חיוני, כל מנת להעלות את הערך התזונתי הכולל של כל הארוחה, מכיוון שחלבונים מהחי מכילים פחות ויטמינים ומינרלים מאשר קטניות.
מה לקינוח? ומה חשוב להקפיד לאחר הארוחה?
בטיפ של מחר…
רק טוב,
ציון גואטה – מאפשרים