קטגוריה: בלוג
בלוג


איך הגוף מתמודד עם נגיף?
מה תפקידה של מערכת החיסון? מה הם הנוגדנים ואיך הם פועלים? איך הגוף יודע להתמודד עם מצבים שאינם שגרה?


הגוף יבש? | מדריך צִמָאון למתחילים
אנו אוכלים מזון מבושל ומאוד מתובל והגוף מבקש לשתות בזמן הארוחה. שתיה בזמן הארוחה משבשת את העיכול. מומלץ לשתות מינימום עשר דקות לפני הארוחה או שעה לאחריה.


מה אוכלים בזמן מחלה?
הנטייה הטבעית היא להיות לא רעבים בשעת מחלה, ניכר ביותר אצל ילדים שלא אִיבדו אינסטינקט זה. בזמן של מחלה אקוטית, המזון מחליש את החולה ומחזק (מזין) את המחלה. התפיסה המוטעית לתת לחולה לאכול כדי שיתחזק היא זו שדווקא מחלישה את הגוף ומאריכה את זמן המחלה.


מערכת העיכול
עלינו להתחשב בקצב העיכול גם לגבי סדרי האכילה. לאפשר למערכת להתנקות ובעצם גם לנוח, לפני שמתחילים ‘סיבוב’ חדש…מכיוון שלכל מאכל סגנון עיכולי שונה וזמן עיכול שונה, צריך לאכול בצורה כזו שתאפשר עיכול מיטבי של כל סוג מזון.


כמה ומתי מומלץ לישון?
אופי השינה משמעותי לבריאות. איך מתכוננים לשינה? מה הם מחזורי השינה? כמה ומתי מומלץ לישון? מלבד החלק הפיזי, מה אנו יכולים ללמוד מהצורך לישון? האם שינה היא בזבוז זמן? והאם התקדמות מתרחשת רק בזמן עשייה?


פֵירות ושומנים – היֵלכו יחדיו?
מה טבעונים אוכלי פירות יכולים ללמוד מהתזונה הקטוגנית? ומה ההיגיון בהמעטה של כמות השומן בתזונה טבעונית? צירופי מזון של פחמימות ושומנים ממקום שלא הכרתם


פירות
מתי נכון לאכול פירות? האם צריך להפריד בין פירות מתוקים לחמוצים? האם נשים בהריון עם סוכרת יכולות לאכול פירות, והאם בעלי כבד שומני יכולים להוסיף פירות לתפריט?


לאן אנחנו ממהרים? ולמה כדאי ללעוס בנחת?
אחת הסיבות לחולי, יכולה להיות לעיסה מהירה. לכן, כדאי להפנות את תשומת הלב, לאופן הלעיסה, בכדי למנוע מחלות ולהיות בריאים יותר. יתרונות הלעיסה הם רבים. מהם?


קמים רעבים? | מה עם להמתין מעט?
מדוע אין לאכול מיד עם הקימה? כי אין צורך: עוד לא הזענו ולא עשינו שום פעילות הדורשת שריפת סוכר. מאידך, כל מאגרי הסוכר והגליקוגן בגוף מלאים עדיין מארוחת הערב ואין צורך באוכל. בנוסף, אנו מפנים את אנרגית הגוף להמשיך את פעולת פינוי הפסולת של הלילה.


סיכום הרגלים לאורח חיים בריא
מה הם ההרגלים החשובים לאורח חיים בריא, המסייעים לשמירה על שגרה בריאה ומלאת אנרגיה. בסדרת סרטונים זו, אנו מבינים איך אפשר ליישם את ההרגלים בקלות, תוך כדי החיים.


איך בונים ארוחת צהריים משביעה, שנותנת מלא אנרגיה?
מה אוכלים לארוחת צהרים משביעה ומלאת אנרגיה שלא תגרום לנו לחפש רגע לנמנם?… נתייחס כמובן לשאלה: “מה אוכלים?” אבל במקרה הזה, סדר הארוחה הוא החשוב…


תוספי מזון
אילו ויטמינים ומינרלים מומלצים לצריכה יומית? אילו מהם כדאי לצרוך באופן טבעי על ידי אכילת פירות וירקות ואֵילו אפשר לצרוך על ידי תוספי מזון מוכנים?


התפרטות מהכלל אל האחד
ההתפתחות היא מפירוד, צמצום, הפרטה לאחידים. לכל פרט בבריאה יש את האחידות שלו – המיוחדות שלו שקשורה אל האחדות הכלל – המקור הראשיתי. הצורך בתנועה מהאחדות אל האחידות מחויב על מנת לאפשר מפגשים בבריאה.


פרשת נוח
לשבר במציאות יש משמעות גדולה. מצד אחד יש את הגעגוע והכיסופים לחסד, לטוב, לטמיר , לנעלם, וזהו המצפן, ההכוונה מהי מטרתו של האדם.ומצד שני דרך חווית החיסרון , השבר,יש את האפשרות להשלים, להתקדם, להתפתח אל אותה המטרה.


איך בונים תפריט תזונתי יומי?
אחד הנושאים שהכי מטרידים אנשים בנושא הבריאות, הוא: איך בונים סדר יום תזונתי? יש בזה הרבה שיטות והמון בלבול. אז מה הדרך? נתחיל לבנות סדר יום מהקל אל הכבד. גישה בריאה לסדר יום


פרשת שמיני
בפרשת שמיני נכנסים הכהנים לעבודת המשכן בפעם הראשונה. ההתרגשות בעם גדולה. זמן קצר אחר כך נוצר שבר ממנו אנו לומדים שכל המוסיף גורע.


ויטמינים ומינרלים
האם כדאי לצרוך תוספים של ויטמינים ומינרלים בתזונה הטבעית? האם הגוף מייצר ויטמין B12 באופן טבעי? ומה הם המדדים הרצויים לבריאות מיטבית? באילו מקרים אסור לקחת תוספים מסוימים?


מהי מערכת החיסון?
מהי מערכת החיסון? איך פועלת מערכת החיסון? מהו מנגנון הדלקת? האם דלקת זה טוב או רע? האם החלפת תאים מתבצעת רק בזמן חירום, או גם בזמני שגרה?