אכילת בשר

אדם שבעברו אכל בשר ונוצרו במעיו חיידקי ריקבון ועכשיו הוא טבעוני, מה קורה עם אותם החיידקים?
האם הם ממשיכים להתקיים במעי?

מצע גידול

לכל חיידק יש מצע שעליו הוא גדל ומתפתח.
חיידקים מפרקי חלבון וחנקן משגשגים, כאשר יש להם שאריות חלבון רבות יותר.
חיידקים מפרקי פחמימות משגשגים, כאשר יש להם שאריות פחמימות רבות יותר.

לפיכך,
בתזונה מבוססת מזונות מהחי – מתבססת אוכלוסיית חיידקים מפרקי חלבון.
בתזונה מבוססת מזון מהצומח – מתבססת אוכלוסיית חייקים מפרקי פחמימות.

שינוי תזונה

כאשר משנים את התזונה, משנים בעצם את המצע שעליו גדלים החיידקים – ולכן לאט לאט אוכלוסיית החיידקים תצטרך להשתנות.
לדוגמה, כאשר אנו עוברים, מתפריט מרובה מזון מהחי, לתפריט שחלקו המכריע מבוסס על מזונות מהצומח.

במקרה כזה, של מעבר מתזונה מהחי לתזונה מהצומח, באופן מהיר וקיצוני, לאותם חיידקים הנוצרים מפירוק חלבון, יהיה פחות מזון – ולכן תצטמצם האוכלוסייה שלהם.
לעומת זאת, מצבם של ה
חיידקים המבוססים על פירוק פחמימות ישתפר מאוד.
להם יהיו הרבה יותר שאריות מזון שלא עוכל, שמהם אותם חיידקים יוכלו להיות ניזונים –
ולכן קהילת חיידקים זו תשגשג.

גזים

בהערת אגב נוסיף, שזו סיבה מאוד שכיחה להיווצרות גזים, בזמן מעבר מתזונה הכוללת הרבה מוצרים מהחי, לתזונה מבוססת צומח.
בתזונה מבוססת צומח יש הרבה יותר סיבים, אך כאשר אוכלוסיית החיידקים המצויה במעי לא מתאימה לכך – השינוי המהיר גורם לשינויים קיצוניים של אוכלוסיית החיידקים ולפיכך לתגובות קיצוניות של פירוק.

העצה, הרבה פעמים (אף לא תמיד – אין כלל שנכון לכולם), במקרה כזה היא, להמעיט בחזרה את כמות הירקות החיים וכמות הדגנים המלאים, לאכול יותר ירקות מבושלים ולאט לאט להוסיף מזונות מלאים. בצורה כזו אוכלוסיית המעיים נבנית בצורה איטית ומדורגת והתחושות הגופניות טובות.

 

יש לכם שאלה בנושא בריאות טבעית ואורח חיים בריא? נשמח לענות

יש לי שאלה

יש לכם שאלה? נשמח לענות

יש לכם שאלה בתחום הבריאות ואורח חיים בריא ?אתם מוזמנים לשלוח לנו דרך הטופס הבא ונשמח לחזור אליכם עם תשובות

השאר תגובה

פוסטים אחרונים