סתירה עיכולית בקטניות?

כל מזון עובר דרך הקיבה, נחשף לחומציות ולאחר מכן הגוף מפריש תמיסה בסיסית כדי לסתור את אותה החומציות.
מה ההיגיון בכך? מה עובדה זו יכולה להסביר לנו?

קטניות זה מזון טבעי ובריא, לא??

סליחה על השאלה, אבל

בבריאות הטבעית טוענים שעיכול של עמילן וחלבון לא מסתדר יחד. והרי יש בקטניות גם חלבון וגם עמילן?

צירופי מזון נשמע כמו שטויות של אלטרנטיביים

גם כי בכל המזונות יש מרכיבים שונים – אוכל אינו רק חלבון או רק עמילן

יתרה מזו – כל המזונות בעולם מכילים את כל רכיבי המזון, אין מזון שכולו עמילנים בלבד, ללא חלבון, או מזון מהצומח שכולו חלבון ללא עמילנים.
אם כך, כיצד יכול להיות שבכל כך הרבה סוגי המזונות יש לכאורה סתירה עיכולית?

וגם כי הגוף מותאם לעיכול של סוגי מרכיבים שונים

כל אוכל שמכניסים לפה, חייב לעבור דרך הקיבה. שם הוא נחשף לסביבה חומצית חזקה – ולכן הלבלב מפריש אל התריסריון תמיסת בי קרבונאט, שהיא בסיסית מאוד – בכדי לסתור את אותה החומציות.
כלומר, עצם המעבר בכל ‘תחנות’ מערכת העיכול, יוצר סתירה עיכולית?!

הכיצד??

שתפו

לשאלות על המאמר ניתן להשאיר תגובה ונענה בהקדם

פוסטים אחרונים